1 | 2 | 3 | 4 | 5

Welkom Namens

Andre & Inge Schoonderwoerd

Mijn MG weer dagelijks in gebruik

Ruim 15 jaar ben ik in het bezit van een MGB uit 1972 waar ik nooit echt met plezier in reed. Geen verstand hebbend van de techniek maar toch liefhebber van het type auto had ik de auto in onderhoud bij de reguliere garagebedrijven die wel hun best deden maar eigenlijk geen specialist waren in het technisch optimaal houden van het oude brikje. Het resultaat was dat er eigenlijk altijd wel iets was en waardoor ik soms tijden lang niet in de auto reed. Uiteindelijk liep ik met het idee rond om de auto van de hand te doen. Voor het dagelijks gebruik was mijn Rover 75 aan vervanging toe en van een vriend kreeg ik toevallig een uitgave van het Jaguar maandblad waar ik op twee punten veel aan heb gehad. Ten eerste bood iemand een Jag-occasion aan waar ik inmiddels veel plezier aan beleef en tevens stond er een artikel in het blad over GCS van Andre en Inge Schoonderwoerd in Vlaardingen. Behalve dat Andre mij adviseerde bij de aankoop van de Jaguar heeft GCS nu ook de MGB in onderhoud en die is nu inmiddels in prima rijdende staat. De kracht van GCS is dat het bedrijf zich volledig richt op onderhoud en reparatie en geen dealerschap heeft of in auto's handelt. Daardoor is er geen belangenverstrengeling en is het onderhouds-reparatie plan transparant ook in financieel opzicht. Niets dan lof voor Andre's aanpak en ik heb mijn verkoopplannen laten varen en rijd intensief in mijn MGB met veel plezier.

Hans de Bruijn

Mijn MG TC uit 1946 krijgt classic service
De naam door de klanten gekozen?

 

‘Classic Service' ofwel service voor klassiekers. Maar dat niet alleen: ook ‘ouderwets' klassieke service zoals je het vandaag niet meer tegen schijnt te kunnen komen!

 

Enkele in het oog springende eigenschappen: Hoogwaardig vakmanschap dankzij brede en diepgaande technische kennis, waardoor een grote oplossingsgerichtheid voorhanden is. Opvallend voorbeeldige communicatie met de klant waarbij probleemoplossende opties uitstekend doorgesproken worden en het kostenaspect daarin niet vergeten wordt. Zeer gedetailleerde rapportage en facturering waardoor ook op de langere termijn het uitermate overzichtelijk is wat er allemaal precies aan de auto gebeurt is, en waarom. (een sterk punt bij eventuele verkoop).


Lange termijnplanning voor de auto, waardoor er bij vast onderhoud zich zo goed als geen verrassende situaties meer voordoen. De eventuele afstand tussen klant en bedrijf is dankzij persoonlijke haal- en brengservice geen probleem. Het enige wat je als klant nog moet doen is je betrouwbare klassieker probleemloos gebruiken!


Gert van Soest; MG TC 1946; Noord-Holland

 gert van soest mg tc

Een klassieker is zo gekocht.... Maar dan?

Twee jaar geleden gingen wij op zoek naar leuke oldtimer om lekker mee te rijden, en zeker niet altijd te hoeven poetsen. Het is een MGC tourer uit 1969 geworden. Slechts 4.542 van gebouwd en met zijn 6 cilinder 3 liter motor een niet alledaagse verschijning.

Maar dan het onderhoud.... de betrouwbaarheid van een oldtimer is zo'n beetje rechtevenredig met de kwaliteit daarvan. Tegenwoordig is een auto snel gevonden (en gekocht), maar een garage vinden waar ze goed en passend onderhoud uitvoeren is minstens zo belangrijk.


Een vriend heeft zijn Morgan uit 1974 in onderhoud bij Garage Classic Service, en toen wij met het oldtimer-virus besmet raakten, stelde hij voor om een keer mee te gaan en kennis te maken met Inge en André. Met enkele waardevolle "do's & don'ts" in de achterzak ging de zoektocht verder...

 

Na de aankoop van onze MGC is deze bij Garage Classic Service in de werkplaats beland voor een grondige inspectie. De hele auto werd volgens de gebruikelijke methodiek van Garage Classic Service geanalyseerd en in kaart gebracht. Op deze manier kregen wij goed inzicht in de conditie van de auto, en konden we op basis daarvan een plan van aanpak opstellen. Dat heeft ertoe geleid dat in fase 1 het onderstel volledig in orde is gebracht, en dat een jaar later de 6-cilinder motor en de bak inclusief overdrive volledig zijn gereviseerd via Garage Classic Service. Deze ingrijpende werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd waarbij in overleg keuze is gemaakt voor de kwalitatief beste revisiebedrijven.

 

De wijze waarop Garage Classic Service de oldtimerproblematiek inzichtelijk maakt en storingen analyseert is direct en "to the point" en dat mag ik wel. Daarnaast is het imposant om een volle werkplaats te zien met de meest uiteenlopende merken en types klassieke automobielen.

 

Tjep van Roon, MGC tourer 1969

 

tjep van roon

 

Onze MG B uit 1967 in handen van een professional!
 

Vanaf 2009 zijn wij de eigenaar van een volledig gerestaureerde MG B uit 1967. We hebben de auto niet zelf gerestaureerd maar deze zo van een enthousiaste hobbyist gekocht. Nu is het aanschaffen van een dergelijk pronkstuk niet eens zo heel erg moeilijk. Het onderhoud dat is pas een uitdaging. Waar breng je nu zo'n auto naar toe als het gaat om het regulier onderhoud. Bij toeval, hoewel, volgens mij bestaat toeval niet, moest de MG voor de verzekering worden getaxeerd. Na het internet te hebben afgezocht kwamen we, dicht bij huis, terecht bij Jack van der Hoek Classic Car taxaties te Zwartewaal. Tijdens de taxatie van onze MG kwam aan het licht dat de rechter voorwielnaaf wel erg warm was geworden na een rit van ca. 30 km.

 

Jack adviseerde ons om voor een checkup naar Garage Classic Service in Vlaardingen te gaan. Daar was de, speciaal voor klassiekers, ingerichte garage van Andre en Inge Schoonderwoerd. Andre doet vanaf dat moment met zeer veel kennis, ervaring en passie op uiterst professionele wijze het onderhoud en beheer van onze MG B. André heeft de MG volledig in onderhoud en adviseert ons ook als het gaat om de kleine zaken die wij als gebruiker zeer zeker zelf kunnen. Te denken valt daarbij aan bv. lucht in de banden en alle vloeistofniveaus als koel, rem en olie.


Eenmaal hebben wij André nodig gehad toen de MG op een zondagochtend geheel dienst weigerde. André is toen, op zondag, met volledige uitrusting afgereisd naar de plek des onheil en heeft ons daar getracht weer op gang te helpen. Waar tref je dat nog aan in deze tijd. Voor ons is André de specialist om onze MG B in de staat en top conditie te behouden die onze MG en wij eisen en verwachten.


Maarten en Yvonne van Dijk, MG B 1967

 

maarten van dijk

Social Media Links