1 | 2 | 3 | 4 | 5

Welkom Namens

Andre & Inge Schoonderwoerd

Betreft: MGB-GT van GCS rijklaar.


In december 2009 heeft GCS een MGB-GT van 1968 met stalen dashboard aangeschaft met als doel deze na restauratie geschikt te maken voor rally's. De destijds rode MGB-GT met rechtse besturing en zwart interieur heeft een totale metamorfose ondergaan en is zelfs aan het kentekennummer niet meer te herkennen. De MGB-GT heeft tot 1981 in de UK gereden en heeft daarna twee Nederlandse eigenaren gehad. GCS is de derde Nederlandse eigenaar.

MGB-GT restauratie

 

De MGB-GT is op de assen na van binnen en buiten geheel gedemonteerd om vervolgens bij een schadeherstelbedrijf de zelfdragende carrosserie geheel te laten restaureren, zwart te spuiten en met blanke lak de zwarte lak te verzegelen. Direct daarna heeft de auto een volledige tectyleerbeurt ondergaan.

mg1

In de tussenliggende perioden heeft GCS alle onderdelen geïnspecteerd, gereinigd en waar nodig gereviseerd of vernieuwd en zo nodig in de juiste kleur gebracht. Het motorblok en de versnellingsbak met overdrive is tijdens enkele proefritten direct na de aanschaf getest. Van de motor zijn compressiemetingen en lektesten uitgevoerd en deze bevestigden de goede technisch staat. Versnellingsbak en overdrive werkten uitstekend.

Eenmaal we

er bij GCS is de MGB-GT langzaam maar zeker opgebouwd in de spaarzame vrij uurtjes van de weekenden. De MGB-GT heeft tussentijds op een aantal beurzen op de GCS stand gestaan en zo konden bezoekers de vorderingen volgen.

De MGB-GT is weliswaar uit 1968, maar heeft doelbewust comfort- en veiligheidsverhogende veranderingen ondergaan vanwege de brede inzet.

 

In het volledig nieuwe beige interieur zijn comfortabele stoelen met verstelbare hoofdsteunen gemonteerd en driepuntsgordels met oprolautomaat. Op de vloer van de bijrijder is een voetensteun annex kastje/kluisje geplaatst. Vanaf de bestuurdersplaats geniet je van de EZ power steering, rembekrachtiging en de bediening voor de ruitenwisser, intervalschakelaar, achterruitverwarming, achterrruitwisser, extra achteruitrijlamp, dubbele verstralers, hoofdschakelaar, Halda tripmaster incl. kaartleeslampje en kompas en het Tudor Hollandia open dak. De wegligging is flink verbeterd door een panhardstang op de achteras, dikkere vooras-stabilisator en 185R15" banden op 15" Minilite nock-off velgen.

MGB-GT onder de motorkap

p1010018

Onder de motorkap zijn een high torque startmotor, 123-ontsteking, zevenbladen-koelventilator, overdruktankje en een 70 A wisselstroomdynamo die ervoor zorgen dat de betrouwbaarheid is verhoogd. Het kenteken uit 1981 is vervangen door een klassiek kentekennummer uitgegeven door de RDW. 

 

Zoekt u een garage voor onderhoud en reparatie aan uw MGB? Neem dan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met ons op!

Andre Schoonderwoerd - Garage Classic Service 2016

Openingstijden

GCS is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.

T: 010 - 22 38 516

info@garageclassicservice.nl


Altijd bereikbaar:

Op de GSM van André
7 dagen bereikbaar:
T: 06 - 47 151 666

Social Media Links