1 | 2 | 3 | 4 | 5

Welkom Namens

Andre & Inge Schoonderwoerd

Jaguar garage voor onderhoud klassieke Jaguars

klassieke Jaguars hebben een sportieve uitstraling

Jaguars uit de jaren vijftig en zestig hebben een sportieve uitstraling en staan bekend om hun krachtige en fraaie motoren. De kwaliteit van deze klassiekers liet nog al eens te wensen over, waardoor regelmatige bezoeken aan garages eerder regel dan uitzondering waren.

GCS heeft met klassieke Jaguars veel ervaringen opgedaan en regelmatig reparaties of modificaties uitgevoerd die de klassieke auto sterk verbeterde. Van de klassieke Jaguars zijn bijvoorbeeld de XK 150 en de MK II uitgerust met een matige reminstallatie die niet in verhouding staat tot de prestaties die Jaguars doorgaans leveren. Jaguar is in de ontwikkeling met de XJ 6-modellen de remmen sterk gaan verbeteren, waardoor het remvermogen en de remprestaties bij langdurig gebruik aanmerkelijke verbeterden. De remschijven en remklauwen van de voor- en achteras van een Jaguar XJ 6 kunnen met minimale aanpassingen ook opgebouwd worden op de XK 150 en de MK II. Het resultaat is een zeer prettig remmende auto die ook bij veelvuldig gebruik, bijvoorbeeld in de bergen, goede prestaties levert.

Klassieke Jaguars met stuurbekrachtiging

Het zwaar sturen van Jaguars uit die periode is een fenomeen, waardoor eigenaren maar al te graag stuurbekrachtiging willen. Vele klassieke Jaguars zijn niet met de affabriek en ook meestal niet later bij een restauratie, met hydraulische stuurbekrachtiging uitgerust. Een Nederlandse technische ontwikkeling heeft echter elektrische stuurbekrachtiging geschikt gemaakt voor klassieke auto’s. In de laatste vijf jaar zijn er al heel wat klassiekers mee uitgerust. Een extra geruststelling is dat elke installatie met een TÜV-typegoedkeuring wordt afgeleverd, Het systeem is geheel onderhoudsvrij, geluidloos en blijft ook werken als de motor van de auto zou stilvallen.

Klassieke Jaguars, storingen en oplossingen

De V 12-motoren van de klassieke Jaguars zijn er in carburateur- en injectieversie. Alhoewel de motoren in het algemeen op vele fronten betrouwbaar zijn gebleken is toch vooral de elektronische ontsteking met zijn vele componenten gevoelig voor storingen. GCS kan een geheel nieuw systeem leveren dat in de originele ontsteking wordt ingebouwd, waarbij de overige elektronische componenten die affabriek buiten de ontsteking zijn gemonteerd geheel komen te vervallen. De bobine is het enige onderdeel dat op zijn plaats blijft, maar wel wordt vernieuwd. GCS kan twee jaar garantie verlenen, waardoor GCS zich ook hier onderscheidt van de concurrentie.

Resumerend: GCS heeft met klassieke Jaguars veel ervaring opgedaan en regelmatig reparaties en modificaties uitgevoerd die de prestaties sterk verbeterden. Met de toepassing van nieuwe ontwikkeling weten wij ons te onderscheiden van de concurrentie.

Zie hier een artikel over GCS verschenen in de Jaguar Gazette van januari/februari 2013

020141 gazette gcs

 

 

Andre Schoonderwoerd - Garage Classic Service 2016

Openingstijden

GCS is van maandag t/m vrijdag geopend van 08.00 tot 17.00 uur.
Op zaterdag zijn we op afspraak geopend.

T: 010 - 22 38 516

info@garageclassicservice.nl


Altijd bereikbaar:

Op de GSM van André
7 dagen bereikbaar:
T: 06 - 47 151 666

Social Media Links