Alfa oldtimer specialist

Onderhoud en reparatie van klassieke Alfa Romeo’s en tevens klassieke Engelse auto’s

De betrouwbaarheid van klassieke Italiaanse auto’s heeft voor een belangrijk deel te maken met de staat van het technisch onderhoud. Als we kijken naar de modellen Alfa Romeo’s, die per definitie als sportief worden aangemerkt, dan is de techniek die op de series 105/115  zijn toegepast in de basis veelvuldig gebruikt voor de modellen vanaf begin 60-er tot midden 70-er jaren. Deze groep van klassieke Alfa Romeo is dan ook nog steeds goed vertegenwoordigd en vraagt dan ook om gekoesterd te worden voor een langdurig, veilig en sportief gebruik.

Betrouwbaar adres voor uw Alfa Romeo

Als jezelf in de 70-er jaren je eerste Alfa Romeo reed van het model Alfasud en vervolgens begin van deze eeuw 10 jaar lang een Spider type IV rijdt als dagelijks 2e auto dan heeft het Italiaanse merk toch echt een bepaalde aantrekkingskracht voor je. En wordt nog eens bevestigd door onze jongste aanwinst van een Alfa Romeo Spider 939 2.2 JTS Selespeed met een goedgekeurde trekhaak waar wij onze LMC-caravan aankoppelen om te genieten van onze Europese vakanties en de wat kortere nationale trips.

Ervaring in Alfa Romeo 105/115 onderhoud

Met regelmaat ontvangen wij opdrachten om de klassieke Alfa Romeo te onderhouden en vanwege onze 20 jaar rally-ervaring in de klassieke rally wereld met onze Triumph TR 250 en later ook een MGB-GT is die algemene rally-ervaring uiteraard ook toe te passen om klanten te adviseren over nuttige technische zaken.

Preventief onderhoud voorkomt erger

Door de inzet van preventief onderhoud aan uw klassieke Alfa Romeo voorkomen we onnodige slijtage. Dit leidt tot een hogere betrouwbaarheid, een langere levensduur en lagere kosten over een langere termijn. Binnen het preventief onderhoud aan uw Alfa Romeo vallen o.a. tijdig olie verversen, doorsmeren, inspecteren of vernieuwen van filters, nakijken van remmen en inspecteren koelsysteem. Maar ook bandencontroles, controleren van olieniveaus en nog veel meer.

Eerste keer in onderhoud bij GCS?

Na een eerste kennismaking volgt een afspraak om uw Alfa bij GCS onder te brengen. Er volgt een proefrit, een uitgebreid technisch onderzoek. Vervolgens ontvangt u vooraf een gedetailleerde rapportage en overleg over de uit te voeren werkzaamheden.

Preventief onderhoud voorkomt erger

Door de inzet van preventief onderhoud aan uw klassieke Alfa Romeo voorkomen we slijtage. Dit leidt tot een hogere betrouwbaarheid, een langere levensduur en lagere kosten over en langere termijn. Binnen het preventief onderhoud aan uw Alfa Romeo vallen o.a. tijdig olie verversen, doorsmeren, inspecteren of vernieuwen van filters, nakijken van remmen en inspecteren koelsysteem. Maar ook bandencontroles, controleren van olieniveaus en meer.

Storingen en reparaties van uw klassieker

Op het moment van onderhoud van uw Alfa Romeo worden niet alleen opgegeven storingen en reparaties uitgevoerd door GCS.

Ook door ons geconstateerde storingen en nodige reparaties worden in overleg met u hersteld.

Tijdige reparatie beperkt een ongeplande uitval van uw Alfa Romeo. Daarnaast kunnen niet herstelde defecten leiden tot onveilige situaties en hoge kosten.

Alfa oldtimer specialist

GCS in Hoogeveen heeft een passie voor Engelse klassiekers, Jaguar, MG, Triumph en Alfa Romeo. Wilt u vakmanschap, kwaliteit, goede service en betrouwbaarheid voor reparatie of onderhoud aan uw Jaguar? Neem eenvoudig via telefoon of mail contact met ons op.