Synchroon afstellen carburateurs klassieker

Meer rijgenot bij goed afgestelde moter en een mooi geluid!

Er zijn heel veel klassiekers die meer dan één carburateur hebben. Het spreekt voor zich dat alle carburateurs goed synchroon afgesteld moeten worden om tot de beste motorprestaties te komen. Bovendien zal een goed afgestelde motor en in het bijzonder door het synchroon afstellen van de carburateurs er toe leiden dat het brandstofverbruik, dat bij de motorprestaties hoort, acceptabel blijft. Ook een rustige en mooie loop van een goed afgestelde motor geeft een extra dimensie van genot en een mooi geluid die de motor voortbrengt.

  • GCS beschikt over een Triumph TR 250 met 3 dubbele Webers, een sportnokkenas, elektronische ontsteking en sportuitlaten.  De motor levert 141 pk gemeten op de vermogensbank! De motor stellen wij op 700 toeren af, waarbij de motor bijzonder rustig en fraai loopt, goed reageert op het gaspedaal bij zowel geleidelijk als fel gas geven. Koude en warme start is zonder meer goed. Het ploffen in het inlaatspruitstuk of in de uitlaat komt niet voor. Toch wordt de TR voor veel rallywerk ingezet en heeft sinds 1999 meer dan 100.000 km gereden met heel veel plezier. Als GCS aan een buitenevenement deelneemt zijn wij in staat om de motor van onze TR 250 te laten lopen en kunt u de resultaten beoordelen.

Specialist in Engelse klassiekers

GCS in Hoogeveen heeft een passie voor Engelse klassiekers, Jaguar, MG en Truimph. Wilt u vakmanschap, kwaliteit, goede service en betrouwbaarheid voor reparatie of onderhoud aan uw klassieker? Neem eenvoudig via telefoon of mail contact met ons op.