GCS | Nieuwsbrief 10-12: winterbanden voor de klassieker?

U kunt de nieuwsbrief ook online bekijken, open de nieuwsbrief online.
 
 
 
Nieuwsbrief Garage Classic Service
 

GCS_logo

Garage Classic Service
3de Industriestraat 21 3133 EJ Vlaardingen
Tel. 010 2238516 / 06 47 151 666
E-mail:
info@garageclassicservice.nl
Website:
www.garageclassicservice.nl

 
 
 
 

Betreft: Winterbanden voor de klassieker zinvol?


Heel veel liefhebbers van klassieke auto's zullen de vraag sowieso al vreemd vinden! Toch is er een actieve groep die bij voorkeur het heel jaar doorrijdt met hun klassieke auto's. Ook wij van GCS rijden met onze Triumph TR 250 al sinds de aanschaf in 1999 het hele jaar door. In de zomer uiteraard op de zomerbanden om optimaal de seizoenkwaliteiten van een band te benutten. En in de winter gebruiken we tegenwoordig met veel genoegen winterbanden.


Ook al rijd je in een klassieke auto toch wil je zoveel mogelijk de veiligheid, rijkwaliteit en betrouwbaarheid optimaliseren. Goed preventief onderhoud plegen en reparaties vooral niet uitstellen maar doorvoeren levert per definitie al veel voordelen op en bevordert absoluut ook het rijplezier. Maar er is meer.


De technische staat van de banden die zijn afgestemd op het seizoen is een wezenlijk onderdeel van de veiligheid. Bovendien is voor rallyrijders in klassieke auto's ook een aantal factoren van belang om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. Een auto die goed stuurt en remt levert tijdwinst op en bovenal extra veiligheid. Winterbanden zijn dan onontbeerlijk. In vergelijking met zomerbanden is de grip op sneeuw en ijs veel beter waardoor de tractie en de remweg aanmerkelijk verbeteren.


Nu is de grote vraag of er winterbanden beschikbaar zijn in de gewenste maten van de klassieke auto's. Je wilt toch het liefst dezelfde bandenmaat als in de zomer, al was het maar om afwijking van de tripmasters tegen te gaan. In vergelijking met de beschikbare maten van zomerbanden is dat voor winterbanden een groot probleem.


Toch is er goed nieuws. Met onze TR 250 op een set winterbanden, die eigenlijk voor bestelwagens geleverd worden, hebben wij zeer goede ervaringen opgedaan. De winterervaringen zijn zondermeer goed te noemen. Op het gebied van comfort zou je verwachten nogal wat te moeten inleveren, maar daar hebben wij feitelijk niets van gemerkt. Wij hebben eerder een voordeel ontdekt vanwege de hogere stijfheid en belastbaarheid van de banden. In stevig bochtenwerk op de openbare weg en bij snelheidsproeven op afgesloten terrein blijft de band beter in model en zullen het motorvermogen en remcapaciteit beter gebruikt kunnen worden. Het grote nieuws is dat deze band in de veel gevraagde maat 185/80 X 15 bij onder andere Maxxis type MAW2 leverbaar is. Veel rijders van Healey, Jaguar, Triumph enz. kunnen de standaardbandenmaat behouden. Een nieuwe set voor onze TR 250 wordt binnenkort geleverd en gemonteerd. Hebt u interesse dan is GCS u graag van dienst, ook voor montage, balanceren (inclusief spaakwielen) en vierkant uitlijnen. Wij wensen iedereen een goed en veilig winterseizoen toe.


Deze Nieuwsbrief is met grote zorgvuldigheid samengesteld, desondanks kunnen er geen rechten aan worden ontleend.


 
     
 
 
Wlt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Uitschrijven
Bijlagen
nieuwsbriefgarageclassicservice10-12.pdf