Mijn E-type weer helemaal fris

Een jaar geleden kochten wij onze droomauto. Een 40 jaar oude (ja ja zelfs volgens het huidige kabinet een echte oldtimer) Jaguar E-type S 3. Engelse klasse en elegantie met een uiterst krachtige V12 onder de oneindig lange motorkap. Ik zag de auto voor het eerst op de British Cars & Lifestyle beurs in Rosmalen. Op diezelfde beurs ontmoette ik Inge & André Schoonderwoerd voor het eerst. Garage Classic Service was namelijk ook op deze beurs aanwezig als een van de standhouders. Ik kwam met André in gesprek over het mogelijke onderhoud van onze Jaguar XJ. Wat mij direct opviel in dit gesprek was de persoonlijke en professionele benadering. Niet opdringerig maar zeer kundig en uitnodigend.

Enige weken na de beurs kochten wij de E-type van de tweede eigenaar die de auto 30 jaar lang in zijn bezit heeft gehad en helaas vanwege zijn eigen leeftijd de auto moest verkopen. Een auto met historie en een verhaal dus. Jack van der Hoek (Classic Car Taxaties) heeft mij uitstekend begeleid bij de aankoop van deze auto die volgens zijn professionele blik “keihard” was. Jack gaf mij de tip om eerst maar eens een paar maanden te gaan rijden met de auto en dan wat technische en cosmetische punten te laten oppakken door Garage Classic Service. Zo kwam ik dus ongevraagd binnen enkele weken tot 2 maal toe op het pad van deze mensen.

Zo gezegd zo gedaan. Na een zomer met helaas wat weinig kilometers heb ik me gemeld in Vlaardingen met mijn verlanglijstje.

Wat mij direct aansprak was de werkwijze van André. In overleg heeft hij de auto eerst onderworpen aan een zeer grondige inspectie en heeft daarna stap voor stap de zaken opgepakt die nodig/wenselijk waren. Iedere stap goed gedocumenteerd, overlegd en professioneel uitgevoerd. Zoals zo vaak kwam er wat meer boven water dan initieel nodig leek maar alle stappen zijn in goed overleg en zeer professioneel uitgevoerd. Wat ik ook sterk vind is dat André heel veel zelf kan maar ook heel duidelijk en eerlijk is over de zaken die hij niet zelf kan. Voor die zaken heeft hij een netwerk aan specialisten om zich heen en houdt hij de regie in handen.

De E-type heeft een poosje in Vlaardingen gelogeerd en is grondig onder handen genomen. Ondertussen ook nog op de foto gegaan voor de reportage over Garage Classic Service in de Jaguar Gazette. De auto rijdt fantastisch en ziet er prachtig uit. De auto is 40 jaar oud maar weer helemaal fris!! Ik verwacht er nog vele jaren mee te kunnen rijden.

Ondertussen is ook de XJ in Vlaardingen geweest en ook die is na een grondige inspectie weer een stuk mooier en fitter geworden. Zelfde professionele en persoonlijke werkwijze.

Inge en André jullie zijn op alle fronten een voorbeeld en maken de woorden Classic Service meer dan waar!

Arthur

Jaguar E-type