Het bezitten van een Oldtimer is meer dan alleen maar een hobby

Het is vooral koesteren van een stukje techniek en design en wellicht het realiseren van een jongensdroom.

Maar wat als je een rijder bent in plaats van alleen maar een verzamelaar? Koop je een of meerdere oldtimer(s) die perfect gerestaureerd zijn en blijven deze stil staan als pronkstuk of ga je er iets mee doen? Auto’s zijn toch gemaakt om te rijden? Althans dat is mijn idee bij het bezitten van een oldtimer. Koesteren van de auto en daarbij genieten tijdens het rijden.

Mijn Triumph TR6 uit Juni – ’73, was mijn droom en het rijden van (klassieke) rally’s mijn wens. Een redelijk keiharde TR6 gevonden, die nog wel wat kleinere aanpassingen nodig had, maar de basis was goed.

Helaas is mijn technische kennis niet toereikend om zelf aan de auto te sleutelen en al snel tijdens mijn eerste klassieke Rally, de Haringrit georganiseerd door de Ronde Tafel 56 in Vlaardingen, kwam ik in contact met André. En, zoals velen die mij zijn voorgegaan zullen herinneren, volgde al snel het befaamde lijstje van André met de mankementen aan mijn TR6. Zal iedereen de details besparen, maar het begin van het onderhoudsdossier van mijn TR6 was aangemaakt.

Echter het mooie daaraan is wel, dat dit ook een begin was voor mij om daadwerkelijk mijn TR6 te leren kennen. En dat is waar André, in mijn opzicht, uniek is. Hij deelt zijn kennis en adviezen in detail, welke er voor zorgen dat je de techniek gaat begrijpen en dat je samen met André een gedegen plan kan maken om ervoor te zorgen dat je nog jaren lang kan genieten van je Oldtimer.

ivo dolk1Inmiddels heb ik ook een Klassieke Landrover 109 Santana uit 1971 aangeschaft, die vanzelfsprekend ook de nodige uurtjes in de garage van André heeft doorgebracht.

Oldtimers kosten geld, zeker!  En onderhoud van een oldtimer kost geld..absoluut! dat weten we allemaal. Echter ik ben er inmiddels achter dat goed en gedegen onderhoud van je Oldtimer essentieel is voor het behoud en plezier op de lange duur. Zeker als je een rijder bent, zoals ik.

“If you pay peanuts > you get monkeys”

Gelukkig heb ik nog nooit pinda-schilletjes gevonden bij Garage Classic Service. Wel een garage continue vol met Oldtimers van liefhebbers die hun auto koesteren en alleen maar aan een specialist toevertrouwen als het aankomt op gedegen advies en professioneel onderhoud.

Of zoals mijn twee jongens zeggen; “ohh ga je weer naar die garage met ouwe auto’s, bij die grote man met dat brilletje en zwarte handen!”

“Ja mannen, door die meneer kunnen jullie later zelf in onze prachtige TR6 en LaRo rijden”.

Ivo Dolk, Schiedam