MGB specialist in Hoogeveen

MG garage

Als je al sinds 1999 een Triumph TR 250 rijdt en in een goede staat van onderhoud verkeerd dan heb je voor jezelf wel eens een nieuwe uitdaging nodig. Tijd voor een MGB-GT MK1.

Passie voor klassieke MG

We hebben een oranje/rode MGB-GT MK I aangekocht als restauratieobject.

Inventarisatie en analyse

Met de MGB zijn eerst een aantal korte ritjes gereden om de techniek te beoordelen en een lijstje van mankementen op te maken. Na de aankoop is in zeer korte tijd de MG volledig gestript en direct weggebracht voor een grondige restauratie.

MG onderhoud

In de tussentijd zijn alle onderdelen grondig gereinigd, geïnspecteerd en zonodig hersteld, sommige onderdelen in kleur gespoten en gereed gemaakt voor latere inbouw. Toen de gitzwarte MGB-GT terug kwam van de restauratie zijn er al heel wat vrije uurtjes in de opbouw gaan zitten.

Geweldige klassieker

Inmiddels is de MGB-GT als een echte GCS klassieker herkenbaar geworden vanwege zijn opvallende GCS reclame. De MGB-GT staat al jaren op beurzen en evenementen. Dit heeft ons regelmatig nieuwe contacten en klanten opgeleverd.

De MGB-GT is een fantastische klassieker waar we nog vele kilometers willen maken en plezier aan zullen beleven.

MGB klassieker specialist

Er zijn heel veel verbeteringen en comfort verhogende zaken doorgevoerd.

  1. de MG is omgepoold naar min aan massa
  2. elektrische stuurbekrachtiging
  3. hoofdschakelaar
  4. hightorque startmotor
  5. wisselstroom dynamo
  6. 7 bladen mechanische koelfan
  7. overdruktankje koelsysteem
  8. K&N luchtfilters
  9. Nock-off aluminium Minilite 15” x 5,5J velgen met 185/80 x 15” banden.

In de jaren na de eerste grote restauratie zijn er nog een aantal zaken  toegevoegd.  Zoals een thermostaat op de oliekoeler, olietemperatuurmeter, nieuw beige interieur met nieuwe stoelen incl. verstelbare hoofdsteunen, Halda tripmaster, kaartleeslampje. TomTom stopcontact, een groot open vouwdak, enz.

Omdat de MGB-GT voor eigen gebruik is en er geen deadlines zijn blijven we deze auto in onze vrije tijd verbeteren.

MGB specialist en Engelse klassiekers

GCS in Hoogeveen heeft een passie MG en andere Engelse klassiekers zoals Jaguar en Truimph. Wilt u vakmanschap, kwaliteit, goede service en betrouwbaarheid voor reparatie of onderhoud aan uw klassieker? Neem eenvoudig via telefoon of mail contact met ons op.