Een klassieker is zo gekocht…. Maar dan?

Twee jaar geleden gingen wij op zoek naar leuke oldtimer om lekker mee te rijden, en zeker niet altijd te hoeven poetsen. Het is een MGC tourer uit 1969 geworden. Slechts 4.542 van gebouwd en met zijn 6 cilinder 3 liter motor een niet alledaagse verschijning.

MG onderhoud

Maar dan het onderhoud…. de betrouwbaarheid van een oldtimer is zo’n beetje rechtevenredig met de kwaliteit daarvan. Tegenwoordig is een auto snel gevonden (en gekocht), maar een garage vinden waar ze goed en passend onderhoud uitvoeren is minstens zo belangrijk.

Een vriend heeft zijn Morgan uit 1974 in onderhoud bij Garage Classic Service, en toen wij met het oldtimer-virus besmet raakten, stelde hij voor om een keer mee te gaan en kennis te maken met Inge en André. Met enkele waardevolle “do’s & don’ts” in de achterzak ging de zoektocht verder…

MG – MGC garage

Na de aankoop van onze MGC is deze bij de MG specialist, Garage Classic Service, in de werkplaats beland voor een grondige inspectie. De hele auto werd volgens de gebruikelijke methodiek van Garage Classic Service geanalyseerd en in kaart gebracht. Op deze manier kregen wij goed inzicht in de conditie van de auto, en konden we op basis daarvan een plan van aanpak opstellen. Dat heeft ertoe geleid dat in fase 1 het onderstel volledig in orde is gebracht, en dat een jaar later de 6-cilinder motor en de bak inclusief overdrive volledig zijn gereviseerd via Garage Classic Service. Deze ingrijpende werkzaamheden zijn naar volle tevredenheid uitgevoerd waarbij in overleg keuze is gemaakt voor de kwalitatief beste revisiebedrijven.

De wijze waarop Garage Classic Service de oldtimerproblematiek inzichtelijk maakt en storingen analyseert is direct en “to the point” en dat mag ik wel. Daarnaast is het imposant om een volle werkplaats te zien met de meest uiteenlopende merken en types klassieke automobielen.

Tjep van Roon, MGC tourer 1969

MGC Tourer

(MGB en MGC) MG specialist in Hoogeveen

Garage Classic Service heeft een passie voor Engelse klassiekers zoals MG, Jaguar en Truimph. Wilt u vakmanschap, kwaliteit, goede service en betrouwbaarheid voor reparatie of onderhoud aan uw klassieker? Neem eenvoudig via telefoon of mail contact met ons op.