Garage Classic Service is op zoek gegaan naar een oldtimer caravan die wij achter onze Triumph TR 250 konden meevoeren. De zoektocht naar een geschikt model leidde als snel naar het merk Constructam uit België. Zij hebben in de jaren 60 modellen gebouwd die je direct als oldtimer caravan herkend vanwege de uitgesproken vormen van het voorfront, ramenpartij en de daklijn.

Wij hebben het type Coral 1 in Drenthe gevonden van eerste eigenaar die in vrijwel originele staat verkeerde en in een uitzonderlijk goede staat!

Het is een caravan die met zijn geringe leeggewicht (635 kg) en een totaal gewicht van 800 kg een prima en veilige oldtimer combinatie vormt. Wij hebben via de RDW het totaal gewicht tot 750 kg laten beperken, zodat je geen verplicht registratiebewijs meer nodig hebt en een type goedgekeurde trekhaak komt dan ook te vervallen.

Je voert dan de witte kentekenplaat van je eigen oldtimer kenteken. Blauwe kentekenplaten is nog klassieker, maar mag officieel niet! Zorg dan ook dat je de witte platen bij je hebt! Ook de toekomstige APK keuring die waarschijnlijk voor de caravans op termijn wordt ingevoerd vervalt dan automatisch.

De trekhaak voor de TR 250 hebben we in eigen beheer ontworpen en door een gecertificeerde lasser laten samenstellen. Montage van de trekhaak en de noodzakelijk elektrische aansluiting hebben we in eigen beheer uitgevoerd

Door zijn constructie is het zwaartepunt van de Constructam laag gehouden. De binnenruimte is ruim voldoende om 2 riante slaapplekken te creëren en samen met een forse originele voortent die je ook als riante luifel kan gebruiken heb je met 2 volwassen een comfortabel onderkomen gevonden.

De caravan is gereinigd en gepoetst door Kroon Car Cosmetics.

En nu maar wachten op nog een paar mooie zonnige dagen in 2020!

Garage Classic Service

Mocht u naar aanleiding van dit artikel vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op. GCS is gespecialiseerd in onderhoud en reparatie van Engelse klassiekers zoals, Jaguar, Triumph en MG.